Artist: James Rasmussen Released: August 12. 2016 Album: Yin Yang Genre: Rock'n'Roll, Dansktop

Danmarks vel nok første professionelle rock’n’roll artist James Rasmussen fylder 79 år den 30. august 2016. James er still going strong både på live scenerne og i pladestudiet og han fejrer sin fødselsdag med udgivelse af en ny EP med titlen James Rasmussen. Inden da kan vi lytte til første single ‘Yin Yang’ fra EP’en.

Purchase this album

James Rasmussen er ”still going strong” både på livescenerne og i pladestudiet og nu deler han en ”musikalsk selfie” på sin nye EP, som udkommer tirsdag den 30. august 2016. Samme dag kan James fejre sin 79 års fødselsdag.

Inden da kan vi stifte bekendtskab med singlen Yin Yang som udkommer 12. August.

Om singlen Yin Yang siger journalist Rud Kofoed. ”Når Yin Yangs nærmest salvelsesfyldte dør åbnes, og man ryger lige ind i den swingende opfordring til dans, er der ikke meget at betænke sig på. Kys mig, centrifugale Hollywood – let’s go crazy…Og var det ikke lige det, der skete. Man skal højt op for at falde langt ned. Det kommer vi her.”

James Rasmussen er en mand, der fra barnsben blev skolet hårdt i livet. Det kan man forvisse sig om på albummet og i bogen ’Jeg var en Jack’. Den musikalske opdragelse blev på ingen måde mildere, når John Mogensens temperament foldede sig ud over for den unge James i Four Jacks. Og at det kan gå op og ned i showbizz, det kan James om nogen skrive under på, efter et sobert musikalsk Hollywood-eventyr endte i et potpourri af promiller.

Det er sådanne erfaringer, der gør det muligt at tage en musikalsk selfie dér, hvor de færreste mennesker tør vove sig ud: Helt ud på kanten af livet, hvor opvinden udfordrer balancen, hvor det kilder allermest i maven og hvor hvert sekund betyder alt.

I de oprindelige indianerstammer blev de ældste betragtet som de klogeste; de havde oplevet mest, og derfor blev der lyttet, når de fortalte. James Rasmussen er med sin signatur-frisure, markante træk og store livserfaring den gamle indianer i dansk rock – og når han fortæller, er det om at rette ryggen – og lytte.

Som en musiker sagde for nylig: ”Hvis James er høvding, vil jeg være stolt over at være med i hans stamme.”

Tracks: Søren Skov og James Rasmussen. Programmering: Søren Skov. Guitar: Troels Skovgaard og Kim Heibon. Alle vokaler: James Rasmussen. Indspillet i Skov Lab. Coverfoto: Jannie Rasmussen. Covernotes og presse: Kim Heibon.
Produceret af: Mill Music Copenhagen. Executive producer: Michael Quvang.
Mastering: Jørgen Knub.

Yin og Yang (musik: James Rasmussen/tekst: Kim Heibon og James Rasmussen)